Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Rojen 4. junija 1974 v Ljubljani. Leta 1993 je maturiral na II. gimnaziji v Mariboru,v letu 2000 pa diplomiral na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani. Po diplomi je opravljal volontersko pripravništvo na Kliniki za kirurgijo in male živali (oddelek za interno veterinarsko medicino) Veterinarske fakultete. Leta 2002 je opravil državni izpit s področja veterinarstva in pridobil naziv asistenta za področji ‘Bolezni in zdravstveno varstvo mesojedov’ ter ‘Ambulantna klinika’ na Veterinarski fakulteti. Leta 2003 je pridobil licenco za opravljanje veterinarske dejavnosti. Od leta 2002 do 2004 je bil zaposlen na Kliniki za kirurgijo in male živali (oddelek za interno veterinarsko medicino) Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani, od leta 2004 do 2009 pa je bil veterinar internist v centru za zdravljenje živali Toplica, predvsem na področjih veterinarske endokrinologije, kardiologije in ultrazvoka. Od leta 2010 sodeluje z ekipo Klinike Loka v Škofji Loki, predvsem na področju veterinarske interne medicine.

V zadnjih petih letih je svoje znanje s področja zahtevnejših ultrazvočnih diagnostičnih metod med drugim izpopolnjeval v izobraževalnem centru za veterinarje Eickemeyer v Nemčiji. V letu 2010 je kot tutor sodeloval pri organizaciji in izvedbi dvodnevne delavnice o ultrazvoku trebušne votline, ki jo je vodil dr. Edoardo Auriemma, ECVDI (Diplomate of European College of Veterinary Diagnostic Imaging).

Je redni udeleženec kongresov WSAVA (World Small Animal Veterinary Association) in letnih simpozijev Slovenskega združenja veterinarjev za male živali. Od leta 2005 je član Upravnega odbora Slovenskega združenja veterinarjev za male živali.

Predavanja in pisni prispevki na konferencah:

  • »Sindrom ‘okna na kip’ in akutne ledvične odpovedi pri domači mački« (XXIII. simpozij o aktualnih boleznih malih živali, Dolenjske Toplice, 2010)
  • »Osnove EKG za veterinarske tehnike« (XXIII. simpozij o aktualnih boleznih malih živali, Dolenjske Toplice, 2010)
  • »Triažna kardiologija – študija kliničnih primerov« (XXII. simpozij o aktualnih boleznih malih živali, Slovensko združenje veterinarjev za male živali, Lipica, 2009)
  • »Hipertiroidizem pri mačkah« (10. mednarodni simpozij WSAVA – World Small Animal Veterinary Association, Eastern European Continuing Education International Symposium, Opatija, 2003)
  • »Hemostaza« (XV. simpozij o aktualnih boleznih malih živali, Slovensko združenje veterinarjev za male živali, Poljče, 2003)
  • »Učinkovita raba protimikrobnih učinkovin« (CAD – Companion Animal Diseases 2003, Infectious and Parasitic Diseases of Companion Animals, Brioni, 2003)
  • »Epidemiological Study of Myxomatous Valvular Disease – A Retrospective Study of 195 Cases« (XXVII. kongres WSAVA – World Small Animal Veterinary Association, Granada, 2002)